2025-07-21 190 浏览
最近係中環見到有一間上海麵小店,感覺幾好食,於是今日收工就越埋屋企人一起去食,呢到裝修簡約精緻,好有家嘅感覺,呢到有三款人氣湯麵,包括特濃蝦湯、雞湯同魚湯。店員都有特別介紹呢到嘅湯底都係自家熬製,湯底特別濃郁,食後覺得都確實是香港難得一見嘅出色精緻上海麵店 , 感謝老闆用心熬製無味精湯底,我同屋企人都係連湯都清埋。呢到更加有午市套餐優惠,下次都要帶同事來!朋友要左特濃蝦湯,裡面有蝦,雞肉丸,炸金菇、雲耳同洋蔥加蔥花,我都試咗一口湯底,真係又鮮又濃,蝦膏味好出!我就要左六游三鮮魚湯上海麵,裡面有雞胸、雲耳、蓮藕、洋蔥加蝦肉蟹肉、墨魚同埋蔥花,呢個湯底真係一流,超級鮮甜,而且上海麵口感好出色,q q嘅口感加埋濃郁湯底真係100分!小食方面我地就要左蟹肉黃金蓮藕,呢個小食真係唔好睇小,蟹肉新鮮,份量亦都唔少,蓮藕炸得金黃色!