2021-10-05
花斑茶社相信大家都好熟識,都算係著名既香港茶飲品牌,出名現炒黑糖珍珠同台灣直送新鮮葉尖,最重要係黃店,平時同女小編行過路過都會買一杯飲。今次去左荃灣海之戀既分店,一入到門口就已經見到一面粉紅色既花牆,好岩女小編打卡用,男友們識做啦。由於岩岩食lunch,兩個人淨係叫左一杯野飲,過下口癮!1️⃣芒果冰茶+寒天(微糖少冰) (HKD$28+4)上次女小編試完白桃烏龍,今次女小編簡左芒果冰茶,用四季春作為茶底,循例微糖少冰,太甜真係唔健康。飲台式飲品無配料始終差少少口感,最後隨心簡左加寒天,其實我地都唔知寒天咩黎,後尾上網查資料先知原來係從海藻植物中提煉的膠質,口感黎講幾有咬口。味道黎講芒果味比較自然,唔係化學藥水味,依一點都幾感動,四季香茶味都非常出眾,茶味慢慢滲出黎,係夏天黎講都幾解渴!大家有興趣都可以試下,記住微糖少冰!服務質素 : 無咩特別
1️⃣芒果冰茶+寒天(微糖少冰) (HKD$28+4)
服務質素 : 無咩特別