2018-08-15 425 浏览
屯门咖哩屋 Set Dinner HKD95。男朋友去屯门医院interview完食啲咩好 一于去试下我一位屯门朋友推介嘅印度菜😙😝。一个餐包咗鸡汤 串烧鸡件 炸咖哩球 任何一款咖哩 薄饼同白饭。所有食物嘅味道认真唔错 虽然呢个系一人餐 两个人分嚟食都食得好饱😂 所以一份印度菜九十几蚊 两个人食饱实在唔太贵。就算系平时lunch好似都系三十几蚊有交易。chicken soup真的很chicken 有啲似喺乡下餐厅煲出嚟嘅中汤感觉 系真材实料嘅鸡味唔系浓汤宝。加咗少少粟米粒 所以似粟米肉粒饭味道??lol。其中串烧鸡件味道 有啲似烧烤场已经腌咗嘅鸡肉lol 不过系脆卜卜好多嘅版本 而且配埋柠檬汁更多咗一阵清新嘅果香酸味。 我同男朋友原本以为炸咖哩球系炸烧卖 个外表真系神似🐤🐤 咖哩味唔浓 炸至金黄色嘅嘅一口炸物 配上青柠酱同烧烤汁 味道认真唔错 系一个令人几满足嘅前菜。牛脷有三块 咖哩唔使多讲 就系𠮶种又咸又甜又重香料又有层油喺面嘅食物 无论系配上印度薄饼定白饭 浓味食物配上白纸都系相当合适🐄。薄饼内部柔软 层次分明 带有明显嘅面粉味 随意撕出合适自己嘅大小 用手去拎著件薄饼点咖哩 先系
屯门咖哩屋 Set Dinner HKD95
。就算系平时lunch好似都系三十几蚊有交易
。加咗少少粟米粒 所以似粟米肉粒饭味道??lol
。薄饼内部柔软 层次分明 带有明显嘅面粉味 随意撕出合适自己嘅大小 用手去拎著件薄饼点咖哩 先系最霸气最好食嘅食法 但相比以往食过𠮶啲略嫌唔够香脆
。btw有另一啲屯门朋友话呢间舖头隔离嘅曼谷菜好难食 但系我同男朋友都觉得呢间餐厅味道同服务态度都好好😝😝
。点解我啲friend可以住咁远☹