(非会员)
2007-11-20 5 浏览
尋日同男友去沙田,打算搵下新城市新裝修之後有乜好乜啦,落到地下個層行個圈,初初睇呢間拉面無咩吸引力,睇個牌又好似無乜野食,又貴,所以睇完之後就走左。但去左西田個邊一轉之後,都係發覺無咩揀,又多人等位,男友最後話想試返博多(我地兩個都未食過),返去坐低唔係好多人,睇左個晚市定食,哇,價錢都幾貴架,最平都要成60蚊,仲要無包野飲,最後我叫左一個寄x窩(有海鮮,帶子,天婦羅蝦拉面或烏冬,我揀左烏冬配餃子,男友就揀左個牛肉稻庭烏冬有少少辣既配壽司,叫完好快就有得食,試左男友個烏冬,好味呀,烏冬又夠滑,仲幾彈牙,但壽司就唔得囉,好明顯係刺身同飯一早整好放左係雪櫃,成舊都係凍既,麻麻地,餃子我就無試,自己叫個樣呢,有隻生旦打左係個窩度,自己再打散佢做旦花,烏冬都未試就飲啖湯先,哇,個湯好夠味,好正,未試過d湯咁好味,一句講晒,我個個烏冬勁正,連男友都認唔住成日偷飲我d湯,唯一不足就係個天婦羅蝦唔係另上,黎個陣已經放左係d湯入面,"淋晒"試唔到佢d天婦羅得唔得。其實未至於你地講得咁差呀,可能係大家叫既野食唔同姐,侍應就麻麻囉,係咁向附近等收野,想飲多啖湯都唔得

已經放左係d湯入面,"淋晒"試唔到佢d天婦羅得唔得。