2006-04-13 8 浏览
其實平時不嬲都有係自己個blog 寫開食記, 所以都有為食物影相的習慣. 不過由於前幾日先係open rice 開左個account, 所以而家再post 番d 感想上黎! 有d 其實已經係前排食, 已經唔係好記得幾多錢!我記得次次經過呢間野都見佢門口排晒長龍o甘, 但係因為唔想排隊所以都無試過. 直到有一之行過油麻地, 忽然間又好想食拉麵wor, 又唔想食味千, 於是就諗起呢間野喇! 雖然都排左一陣隊, 不過門口有位口, 都ok. 入到去發覺間鋪都幾細間, 我地就坐左係counter 位.我叫左牛肉拉麵, 男友就叫左叉燒拉麵. 記憶中都第左一段時間先有得食. 不過由於坐正係個師傅前面, 所以就不停睇住佢點煮d 麵, 都幾得意嫁!! 講番個麵先! 我個牛肉拉麵好好食! d 麵彈牙, 牛肉又甜又無乜肥! 唔錯! 男友都覺得佢個叉燒拉麵好食! d 叉燒有汁同淋! 雖然唔係話坐得好舒服, 不過為左佢碗麵, 一定會再來幫襯過!! ^^