2021-05-30
都係第一次係街,被派傳單跟住入去一間餐廳食!亦都係第一次幫人寫食評。。。入門口個下我都有小小驚,無咩人,但門面又靚靚仔仔。。心諗算啦。。。最差都係一次啫。。。點知叫左幾個餸,又幾好食,食得出個鑊氣。。。同樓面個女仔傾下計,原來佢話呢個星期勁熱所以好靜,平時爆場,都唔得閒出去派傳單。。。我認我係俾佢吸引左入去🤣。。。佢仲同我飲左兩杯🤣🤣🤣坐下食下,嘢食真係得嘅,材料食得出係好嘢!忽然靚女問我食唔食魷魚,我同的朋友都👌,問到咪要囉!睇相。。。金沙火箭魷一見到,不得了!的膽固醇瀉出嚟.!食落去,外面金沙濃郁得嚟又脆!最緊要入面隻鮮魷(靚女話一定要講火箭魷🤣)。。。滑嘟嘟,又鮮,生熟度啱啱好!再睇下餐牌幾錢。。。甘翅pok 街了。。餐牌無嘅!原來係咁啱熟客留多左,我地先有得吃。。。所以我都唔知幾錢。。。總之六個人。。十幾碟餸。。又可樂又啤酒咁。。。一人二百七八。。。平到我驚。。。最後去廁所,原來佢後面爆場嘅,內有乾坤。。。呢篇應承左靚女要幫post佢送多左支啤酒俾我😅以事論事,係好味,有鑊氣,又抵食嘅!下次都會去。。。係冷氣唔太夠。。。佢俾左風扇同啤酒補飛。。。同埋話會加。。。叫我下星期去就有
亦都係第一次幫人寫食評。。。
坐下食下,嘢食真係得嘅,材料食得出係好嘢!
忽然靚女問我食唔食魷魚,我同的朋友都👌,問到咪要囉!
睇相。。。
金沙火箭魷
一見到,不得了!
的膽固醇瀉出嚟.!
再睇下餐牌幾錢。。。甘翅pok 街了。。餐牌無嘅!
最後去廁所,原來佢後面爆場嘅,內有乾坤。。。
呢篇應承左靚女要幫post佢送多左支啤酒俾我😅
以事論事,係好味,有鑊氣,又抵食嘅!
下次都會去。。。係冷氣唔太夠。。。佢俾左風扇同啤酒補飛。。。同埋話會加。。。叫我下星期去就有。。。ok啦!