2017-09-05
好食雲南米線,我見到呢個名咁有自信,二話不說就到走入去試一試,我見到收銀位置有“大家食“的樣,應該係同一個老闆喇。店內唔大,咁啱俾我見到有個卡位,就坐落去,睇一睇Menu都唔算太貴,正常價囉,又唔係好平,黎得一定係試一試佢個麻辣湯米線喇!!(雖然我唔係食得好辣,但係我好鍾意麻辣個種麻麻地嘅感覺)睇睇下發現原來麻辣底係要加2蚊架!!唔緊要喇,好食就得喇!!我叫左2小辣,配牛肉,魚腐同貢丸,每一款餸加6蚊,再加多一個凍奶茶先!!好快,有得食,我見佢寫附送韭菜、蘿蔔、腐皮同豆卜,原來配料的分量唔係好多,啲蘿蔔切得好薄,一啲口感都無,韭菜得幾條,都OK喇,唔洗錢,雖然有好多餐廳都唔會加咁少配料。我見個湯底色水唔差,我習慣先飲一飲個湯,唔太辣,正常呀,我叫嘅係小辣呀嗎,但都唔麻的確係有少少失望,米線,不夠軟滑,而且有一點"痴"住,好明顯係一早已煮好啲米線,唔係即叫即煮,而魚腐唔係我平常食到,一大塊的,而變成好似一粒魚旦狀,但唔係好淋,好滑的口感。講到咁,好似好差咁,不過最後牛肉唔太差,無筋,唔太硬,過得去喇。最後試埋杯凍奶茶,一般喇,無咩茶味,如果你問我會唔會再黎,我應該未必會。
店內唔大,咁啱俾我見到有個卡位,就坐落去,睇一睇Menu
睇睇下發現原來麻辣底係要加2蚊架!!
唔緊要喇,好食就得喇!!