2024-02-03 120 浏览
喺觀塘有好多隱藏喺工廈🏭裏面嘅美食,今次我哋嚟到一間還原台灣感覺🇹🇼嘅新開台式餐廳🥢。無論係台語舖頭名😆、文青木系裝修🪵、定係台灣人店員👧🏻,都令到我哋好似喺台灣過咗一個下晝咁☀️。.🐮犇三寶牛肉麵($88)湯底超級濃郁💕,有紅燒香辣嘅惹味🔥、牛肉湯嘅鮮甜🥩、藥膳湯嘅香味🌿、酸菜嘅香口👅,飲到停唔到。配埋彈牙嘅台式麵條🍜,好正。仲有半斤半肉牛腱🐮、入味金錢肚🐄、同埋又腍又入味嘅牛筋😍。.🍗艋舺滷雞腿便當($68)雞髀夠晒大隻🤤,而且好似台灣咁樣會切成一份份🔪,好貼心。雞髀滷得好入味💕,偏向台南嘅風味🇹🇼,甜味比較重🍬,滷水汁嘅味好香。而且飯底用咗珍珠米🍚,口感好好。.🌭馬告香腸($35)比起平時食到嘅台灣腸更加香口💥,肉香味更加濃郁😋。因為裏面加咗台灣原住民🇹🇼嘅香料馬吿,係一種山胡椒香料🧂,調味好有特色。
🐮犇三寶牛肉麵($88)
🍗艋舺滷雞腿便當($68)
🌭馬告香腸($35)
2024-02-03
午餐