成條教育路都好多選擇,差少少就睇漏左呢間🤩 選材優質嚴謹,又用心製作嘅餐廳👍🏻 裝橫係茶記格局但唔算太迫,店員真的有禮貌又友善🥹 應該會做咗我哋嘅飯堂😂🍚招牌無骨海南雞飯$55呢間海南雞自設農場,每日新鮮到港~ 賣晒就收工㗎啦🥹 佢哋嘅雞係有獨特嘅飼養方法,坊間一般飼養90日就推出市場,但佢哋嘅農場比出面養多40日,雖然成本高左,但雞大隻啲😍比出面多左半斤好抵食〰️同埋佢哋嘅雞係食粟米大🌽 所以即便食落厚肉但一啲都唔肥🥹 仲要係無激素👍🏻食落堅係好滑!雞味同鮮味都好突出😝 最正係每一碟都分配到雞髀位呀🍗 連醬汁都特別過人,提供酸辣醋黎代替一般嘅黑豉油,帶出雞嘅鮮味😎 海南雞可以配白飯或者薑黃飯,仲附送紫菜肉碎湯同餐飲🤤 好抵!個湯絕對係非一般嘅例湯🍲 店家每日熬足5至6小時,拆骨雞殼去煲,飲落好清爽無味精仲可以解膩呀🤩無骨鹽水加積鴨飯 $55以為海南雞係主打,冇諗過呢道嘅加積鴨飯咁好食😨 食落去肉質脂肪少,皮薄肉嫩😳 鴨肉份量多,但食極都唔會膩,口感好正😍瓣醬豆腐 $30除咗招牌雞飯之外,佢哋都有唔同小食🫶🏻呢個瓣醬豆腐炸到外脆內軟,辣辣地帶蒜香味而且唔會太鹹,冇諗過豆腐同豆瓣醬可以咁夾
成條教育路都好多選擇,差少少就睇漏左呢間🤩
選材優質嚴謹,又用心製作嘅餐廳👍🏻

招牌無骨海南雞飯$55

無骨鹽水加積鴨飯 $55

瓣醬豆腐 $30

除咗招牌雞飯之外,佢哋都有唔同小食🫶🏻呢個瓣醬豆腐炸到外脆內軟,辣辣地帶蒜香味而且唔會太鹹,冇諗過豆腐同豆瓣醬可以咁夾☺️

Menu

仲有跨區外賣,下次可以喺屋企等食😎
2022-09-30