有朋友生日想买个特别d的蛋糕送俾佢,见到旺角朗豪坊开左间i cremeria重有cake卖就买黎试下。之前有写过i cremeria的绿茶雪榚,呢间野出名在绿茶同日本水果。佢d蛋糕主要系名贵的水果蛋糕,手掌咁大件的迷你水果蛋糕(有士多啤梨同蜜瓜2款)都卖百几蚊!大D size要4百几!好贵!除左水果蛋糕另外只有2款蛋糕,一款系栗子蛋糕另一款系我今次买左的绿茶蛋糕。绿茶蛋糕$330,外面系绿茶cream, 中间系绿茶雪纺蛋糕。虽然个蛋糕简简单单冇乜花巧野,但食落绿茶味浓,囗感轻盈,我地成班朋友都好钟意,不知不觉连cream都食晒!蛋糕味道唔错不过我认为佢的service有好大进步空间。感觉d staff冇乜卖蛋糕方面的training....平时攞蛋糕职员将蛋糕入盒之前正常会攞个蛋糕比你睇顺便核对一下生日牌上面的句子有冇错,I cremeria完全冇呢个step, 要我特别问佢地先打开已封胶纸的蛋糕盒俾我睇下个生日牌。之后攞到个蛋糕,我又发现职员冇俾干冰。又要再问,职员先至贴身一包干冰上个盒(都冇问我要几耐之后先食)…话晒呢度卖嘅全部都系cream cake, 仲要价钱都唔平,如果返到屋
蛋糕味道唔错不过我认为佢的service有好大进步空间。感觉d staff冇乜卖蛋糕方面的training....平时攞蛋糕职员将蛋糕入盒之前正常会攞个蛋糕比你睇顺便核对一下生日牌上面的句子有冇错,I cremeria完全冇呢个step, 要我特别问佢地先打开已封胶纸的蛋糕盒俾我睇下个生日牌。之后攞到个蛋糕,我又发现职员冇俾干冰。又要再问,职员先至贴身一包干冰上个盒(都冇问我要几耐之后先食)…话晒呢度卖嘅全部都系cream cake, 仲要价钱都唔平,如果返到屋企先发现个蛋糕溶咗真系喊都无谓...希望职员以后注意返啦~
外卖自取
庆祝纪念