2022-09-02
Dodam Chicken (觀塘)位於觀塘亞太中心3樓的韓國餐廳, 由觀塘站A2出口行5分鐘左右就到,唔算難搵! 平時食開太多cafe, 朋友今日就帶我來點不同! 入到去立即俾佢ge大玻璃窗吸引住!裝修睇落幾high class, 但野食價錢又唔算貴wo! 佢有部LED大電視播住K-pop MV, 真係好正打開menu 發現真係好多食物同飲品ge選擇! 好多野都想試下! 我地最後叫左:黑松露薯條 $78除左粗切薯條, 入面仲有一半係甜番薯條! 每條薯條出面都有黑松露粒平均分佈在表面! 正! 份量勁多! 每條薯條都平均沾上黑松露粒, 估唔到佢仲mix 埋甜番薯條! 而且好香脆!!香蒜炸雞 $198店員問我地想揀有骨定無骨,想原汁原味食, 所以揀左宥骨! 另外如果驚太熱氣, 可以揀焗烤雞! 今次我揀ge 香蒜炸雞嫩滑多汁, 而且外皮又脆又入味! 仲要好大兜, 有好多件, 兩個人share 已經覺得好飽!👍上碟個陣仲跟埋醃蘿蔔,酸酸甜甜, 非常開胃!!鮮榨青提子汁 $58完全無加冰 真係新鮮青提子榨出黎,真材實料, 入面仲有D 青提子肉 食完炸野可以健康一下海鮮煎餅$145估唔到咁大碟 食
黑松露薯條 $78
香蒜炸雞 $198