2020-04-18 269 浏览
话说之前去元朗食咗呢间叫做唛唛嘅泰国嘢❤️❤️佢有个二人餐都几多嘢食买单好似系300尾400 头个二人餐首先上嘅呢就系呢一个炒通菜 大碟得来呢个通菜系炒得好香口好好食嘅 跟住上咗四件虾饼作为不专业foodie嘅我竟然唔记得影相🙈🙈🙈佢系一款正正常常嘅虾饼 唔多油 几好味几弹牙 有个咖喱炒蚬配左两个印度薄饼呢个呢系有多少伏🤭 伏嘅原因呢因为咖喱汁虽然好好味 但系完全入唔到蛽𠮶度 我怀疑佢两件事系分开煮最后先捞埋所以就唔入味啰 个咖喱汁呢本身系超好食㗎 但系呢因为个餐唔跟饭又剩系得两块嘅印度薄饼 所以呢我揾唔到其他嘢点个咖喱汁🙃🙃🙃个冬阴功汤呢 有两只大虾嘅 我觉得系足料好饮 偏辣 好唔错👍🏻👍🏻另外有木瓜沙律 佢几搞笑个㖞🤣配车厘茄 我以为会好辣啦 但系佢其实一啲都唔辣仲偏甜 有好多花生碎 因为其他𩠌都好辣嘅关系 呢一个呢其实系一个好好嘅配搭嚟嘅😚😚最后呢就想个甜品呀正正常常泰式小食啰其实呢个餐性价比真系几高 唯一可以改善呢就系个咖喱可以炒鸡炒牛但系唔好炒蚬🤣因为个蛽唔入味 同埋如果可以加返两碗白饭又或者加多两块印度薄饼 就算佢加多$10我都觉得系好合理 而家有种冇主食嘅感觉 同埋有啲浪费左
话说之前去元朗食咗呢间叫做唛唛嘅泰国嘢❤️❤️
佢有个二人餐都几多嘢食买单好似系300尾400 头
最后呢就想个甜品呀正正常常泰式小食啰
其实呢个餐性价比真系几高 唯一可以改善呢就系个咖喱可以炒鸡炒牛但系唔好炒蚬🤣因为个蛽唔入味 同埋如果可以加返两碗白饭又或者加多两块印度薄饼 就算佢加多$10我都觉得系好合理 而家有种冇主食嘅感觉 同埋有啲浪费左个咖喱汁 😆
总括嚟讲系会想返转头再食嘅👍🏻👍🏻👍🏻