2018-03-02
前幾日咁岩同朋友經過旺角shopping完又肚餓~大家討論左一輪之後決定食大家都好想食嘅泰國菜!所以就去咗泰聚食!~一去到門口已經覺得佢好有泰國氣氛~之後我哋就等左一陣位可能因為太多人嘅關係所以大家嚟之前記得要預約!坐喺度嘅感覺就好似去咗泰國一樣佢哋餐牌亦都十分之多食物比大家選擇!真係勁多嘢食,我同我朋友都心大心細左好耐究竟食乜嘢好最後我哋叫咗一啲小菜同一個沙律金柚子蝦沙律($98)呢個沙律十分之特別,好少見過柚子嘅沙律!啲柚子好甜!食落去嘅感覺好清新,會令人好開胃!啱晒食野之前食。冬陰公($98)小*個冬陰公好香,飲落去好重椰味!飲得出係落咗好多真材實料去整!有少少辣好惹味!泰式炒雜菜($68)呢個炒菜係咩菜都有少少,啱晒我呢啲咩菜都想食嘅人但係又唔知點樣嗌好!個菜炒得好香, 我同我朋友好快已經食晒呢碟嘢!鹽燒鮮魚($168)呢個魚好好食加上佢嘅配上嘅醬汁黎點條魚!酸酸辣辣咁樣食唔停口!
一去到門口已經覺得佢好有泰國氣氛
佢哋餐牌亦都十分之多食物比大家選擇!
金柚子蝦沙律($98)
冬陰公($98)小*
泰式炒雜菜($68)
鹽燒鮮魚($168)