2023-08-11 11 浏览
香港不嬲有好多泰國船麵嘅餐廳,今日去尖沙咀行街,突然想搵間平平哋嘅泰國船麵食下,就入咗呢間泰濃麵試下😋🚤頂級安格斯牛肉(船面湯底配薯粉麵底)($92)船面湯底好濃郁,又唔會太咸,唔會有食完好想飲水嘅感覺😙另外,薯粉亦俾平時係米線舖幼同軟身啲,面質好滑。主角嘅安格斯牛肉個人認為比較薄身,雖然好重牛味,不過份量多番小小就好喇🤣另外,船面都配上唔同嘅配菜,好似係秋葵,蘿蔔,同炸豬皮。全部配菜索晒湯底嘅精華,好正亦都夠晒飽😋🥗泰式鳳爪($28)見到差唔多枱枱顧客都有嗌泰式鳳爪,我同朋友都忍唔住嗌嚟試試🤤泰式鳳爪味道中規中矩,唔會太酸太辣,而且份量都好多,我地一人一碗麵,都食唔晒個小食🫣所以小食性價比幾高!

🚤頂級安格斯牛肉(船面湯底配薯粉麵底)($92)

🥗泰式鳳爪($28)