2024-01-16
今次我哋嚟到一間旺角嘅Cafe小店🏯,裏面嘅唔同細節都有小巧思🌟,好有置身喺日本嘅感覺🇯🇵。舖頭用咗木系裝修🪵,配埋珍珠色嘅玻璃窗🪟真係好有feel。.🦐香煎虎蝦蕃茄湯烏龍麵($87)蝦肉真係好大隻😍,加埋炙燒炭火香味🔥、蝦肉甜味😋、蕃茄湯底嘅鮮香🍅,食落真係好滿足!蕃茄湯底亦都有滿滿嘅蕃茄蓉🥫,清甜味配埋烏冬好食💕。.🐥炙燒慢煮雞叉燒鰹魚清湯烏龍麵($68)雞叉燒同樣有炙燒香味🔥,雞肉嫩身。鰹魚湯底配烏冬好日系🎏,呢個經典配搭好正。而定食嘅餐飲🥂亦都有花心思,杯同杯墊都好精緻😍,全透明四方冰粒好有feel🎐!.🐙大阪燒(章魚)($107)真係好足料🤤,大大粒嘅章魚好有口感。大阪燒嘅口感鬆軟👅,配埋中濃醬、沙律醬、超多嘅海苔粉🌊、同埋木魚、味道超滿足🤩。.🍵伯爵刨冰杯($58, 買一送一)見到有呢個買一送一優惠💰,即刻去試下。伯爵茶嘅味道超濃郁💥,上層伯爵茶忌廉仲有額外嘅茶粉🫖,下面嘅雪花冰口感綿滑❄️,茶味同樣超級濃🍵。
🦐香煎虎蝦蕃茄湯烏龍麵($87)
🐥炙燒慢煮雞叉燒鰹魚清湯烏龍麵($68)
🐙大阪燒(章魚)($107)
🍵伯爵刨冰杯($58, 買一送一)