2022-07-16 1378 浏览
如果讲屯门内区麻辣红薯粉推介,一定会系建生站盈丰商场𠮶间川味阁。我叫咗例牌酸辣(中辣)豆卜腐竹鱼同埋猪耳。可能啱啱开店配菜,未煮得够淋有啲硬,不过其实我都系为咗个汤底冇所谓啦。红薯粉有汤及劳,又有粗同幼,无论汤定系干捞,基本配菜(例如芫茜、麻辣、酸菜、肉碎等)都够味所以唔需要担心.配菜方面没有取巧嘅配菜选择,反而用番传统车仔面嘅配菜(六蚊款&八蚊款),更有怀旧风味。另外我钟意店员够贴地,唔会见你叫得少𩠌黑面,更加唔会老屈你嗌多几个配菜,起菜快靓正午五分钟就得。唯一美中不足就系个辣味,每次我都系食中辣,但一时小辣,一时少少辣,一时大辣,完全无影风冇得捉。不过个人经验系可以嗌得辣多少少,最多醉返屋企用碗仔分开慢慢食题外话:上年装修后灯火通明,反而有少少唔习惯,怀念返以前残残旧旧,川辣香味好似入禁咗墙

外卖自取