2017-04-23
美國生蠔:~起初心諗以為好似兆萬伏塔咁會唔新鮮會臭,嗅落食落勁fresh,多加少少lemon juice將個鮮度昇華到去另一個層次赤龍卷:~驚喜有海膽伴飯團,鮮海膽同壽司飯2樣較粘嘅食物配搭蟹籽同青瓜2樣爽口食材,一柔一剛,一咬mix埋一齊嗰種口感真係prefect match端燒三文魚頭:~幾驚會係又dry又燶嘅魚乾,一黎見到魚皮煎焦比例唔錯,少許金黄脆皮再加上些少本身魚油,入口一咬皮脆後迎來嫩滑魚肉,承傳媽子愛吃魚頭嘅我,除左D硬骨咩都食晒,連魚眼都唔小心吞埋~XD進擊的巨鳗:~巨鰻全長比一枝原子筆仲長少少,炭燒完淋上店製醬汁,味道比出面更惹味,鳗肉完全冇幼骨,好味到呢~~刺身:~四大天刺--三文魚,白油脂纹唔會太多,食多唔會太膩; 吞拿魚,嚼食之後唔會有D肉根咬極唔斷,而且吞拿魚好易有雪味,但我食左2 round前前後後10塊都冇; 帶子勁厚身,某D 標榜jumbo size先等於佢呢款size; 牡丹蝦大大隻,鮮甜嘅蝦肉點少許日式豉油,冇得彈冰鎮清酒:~易入口之餘唔太重酒味,而且飲落仲有少少消濟嘅感覺,十分微妙火炙孖寶:~大孖火焰三文魚腩肉質肥美,蓋面嘅魚油混搭醬汁及沙律醬,入
赤龍卷:~
端燒三文魚頭:~
進擊的巨鳗:~
刺身:~
四大天刺--三文魚,白油脂纹唔會太多,食多唔會太膩;
冰鎮清酒:~
易入口之餘唔太重酒味,而且飲落仲有少少消濟嘅感覺,十分微妙
火炙孖寶:~
大孖火焰三文魚腩肉質肥美,蓋面嘅魚油混搭醬汁及沙律醬,入口即溶嘅魚腩同時拉混以上醬油令舌頭升上三重天; 細孖焰炙帶子不遑多讓,而且更比較注重鮮味嘅保留,兩寶左互相各有千秋嘅情況下,雙雙令人有着添食嘅衝動
其實仲有好多野未試好似天婦羅,一品鍋物,拉麵料理等等,加埋waitress好有禮貌嘅service,一定會再黎幫襯。