2016-06-02
一般韓燒係直接係鐵板上燒,而校長燒肉可以放燒烤紙尼燒,加$6就可以任換燒烤紙。第一次咁樣燒野食,感覺保留到更多肉汁,唔易乾亦都唔易燶!小左浪費食物既情況之餘油煙都無咁勁!同朋友兩人全程亦只係換過一次燒烤紙。食物種類算多,而且肉類醃得入味,唔似得以往韓燒乜味都無,要點好多調味。牛扒同羊架都不錯,但個人比較推介豬肉同雞肉,十分juicy。大愛豬頸肉同豬扒!!擺放肉類既中間位有個三層鐵架,低層既牛肉燒完好硬偏鞋,上層菠蘿亦都有d酸,唯一失色既地方。不過粟米粒同雜菇都好食,啖啖蒜香牛油味,推介推介!帶子燒完一啲都唔硬而且鮮味。魚腐好惹味,中間有芝士夾心!燒芝士丸同廚師腸都係我既至愛之一。即食食物有多款選擇,炸物、小菜、沙律、壽司都有。壽司方面基本上款款都好食,特愛饅魚芝士卷!刺生方面剩係嗌左三文魚,好厚好新鮮!生蠔同松葉蟹段加$78可以任食。生蠔大隻又肥美,有半隻手掌咁大!松葉蟹腳雖然不是十分鮮甜,但啖啖肉,算非常抵食。晚市$188一位任食,價錢同食物味道各方面性價比高,值得一試。好可惜係最後太飽唔記得左食甜品雪糕就走左了。