2020-10-21 1812 浏览
一向唔食得辣嘅我同好食得辣嘅朋友嗌咗个鸳鸯锅,汤底系酸菜白肉同埋麻辣火锅。汤入面嘅酸菜白肉,鸭血同卤豆腐都系加汤时可以refill的,超抵!个麻辣锅其实系麻而不辣,对于唔食得辣嘅朋友嚟讲系恩赐,可以挑战吓。而酸菜白肉嘅酸味亦令人胃口大开。第一次嚟唔知道原来佢啲肉类每份都咁多份量,于是嗌咗两碟牛,一碟猪同试吓一碟羊。丸类同饺类我哋都系嗌晒综合个类。综合丸共有8粒(芝士丸、手工虾丸、手工花枝丸同贡丸每款两粒);而综合饺就系蛋饺同鱼皮饺各6只。之后我哋仲嗌咗响铃同高丽菜(因为太迟先去食,娃娃食卖晒,想去食娃娃菜嘅朋友可能要早啲去食)。佢啲肉类同饺类完全冇得顶,全部都好新鲜,果然系一分钱一分货!打边炉怕热气或者口渴都可以嗌嘢饮,我哋试咗个到嘅菊花露,超fresh,清热气一流。