2022-08-12
朋友作為Kong U嘅校友,經常推介一啲喺港島嘅美食俾我,今次佢就介紹咗呢間位於堅尼地城嘅雞煲烤魚專門店!呢間餐廳嘅位置喺地鐵站附近,行出嚟都係幾分鐘就到,好方便同易搵!店員介紹咗呢個雞豐盛套餐俾我哋 ($368)❤️麻辣肥腸雞煲 (小辣)呢個雞煲同平時嘅雞煲味道有分別,花椒味比較重,肥腸同埋半隻雞既雞件嘅份量都好多,肥腸簡直係食極都有,另外雞件同肥腸都好入味,好香,值得推介!❤️自選小食2款今次揀咗麻辣牛肚絲同酥炸雞軟骨。麻辣牛肚絲都幾夠辣,如果食唔到辣嘅朋友要注意啦! 酥炸雞軟骨嘅份量都好多,有少少辣粉喺表面做調味,夠晒熱辣辣同埋好脆卜卜,好食! ❤️自選串燒6串 揀咗牛肉串、雞肉串、燒韭菜、豬腩肉、牛舌2串。最推介係牛舌,平時我哋出去食串燒都好鍾意食牛舌,呢度燒得好香,一啲都唔韌!另外都好推介豬腩肉,油香味好重,肥肉嘅皮燒完真係好香好好食!燃燒韭菜都好好食,一串嘅份量都夠晒兩個人嘅食。牛肉村同雞肉串同平時出面食嘅差唔多。❤️竹蔗水1渣 兩個人飲真係好夠,味道清甜,仲會見到蘿蔔同馬蹄好足料!飲品夠晒凍,食雞煲真係好岩飲啲清熱嘅飲品~📍 4號烤吧 (西環)西環卑路乍街116-122號聯康新樓
店員介紹咗呢個雞豐盛套餐俾我哋 ($368)
❤️麻辣肥腸雞煲 (小辣)
❤️自選小食2款
❤️自選串燒6串
❤️竹蔗水1渣
📍 4號烤吧 (西環)
西環卑路乍街116-122號聯康新樓1樓A號舖