2009-09-26 8 浏览
  睇完下面有位食家既食評,令我有慕名而來食吉列豬排既衝動!卒之同膠友人黎到呢間好易搵既港式扒房。響旺角東火車站行過黎唔駛幾分鐘,好方便呀。  餐牌上有好多選擇,我當然食傳聞中好似塊面咁大既吉列豬扒,而膠友人就叫左黑椒雞排。原來吉列豬排有兩個選擇,一個叫「吉列豬排」,一個叫「法式吉列豬扒」,分別在於「吉列豬排」配沙律醬而「法式吉列豬排」係跟一種酸汁的。  先送上兩個提子餐包同白湯,餐包好熱,伴上牛油無不好吃之理!白湯夠濃味夠creamy,味道都不錯,不過為左留肚所以剩係飲左幾啖就收工了。主角上場,黑椒雞排果然係有三大塊的,但黑椒汁同雞排都竟然冇乜味道,唯一可取之處係雞排唔算肥,不值得推介。不過另一主角:吉列豬排,就令到我同膠友人食唔停口。兩大塊吉列豬排真係有如塊面咁大,外層十分鬆化,內裡肉質柔軟juicy,伴上大量沙律醬,係我食過咁多吉豬入面最好味既。另外一讚既係奉送的沙律醬一大兜,毫不吝嗇,可怕既係我竟然食晒第一兜沙律醬,要再問佢拎,明明同佢講要「少少沙律醬」,佢再俾一大兜我,真係肥死喇今次。不過肥得有價值,因為真係好好味,本身食到好飽既膠友人都要食,而我明明飽到傻,都唔捨得唔食佢,

先送上兩個提子餐包同白湯,餐包好熱,伴上牛油無不好吃之理!白湯夠濃味夠creamy,味道都不錯,不過為左留肚所以剩係飲左幾啖就收工了。主角上場,黑椒雞排果然係有三大塊的,但黑椒汁同雞排都竟然冇乜味道,唯一可取之處係雞排唔算肥,不值得推介。不過另一主角:吉列豬排,就令到我同膠友人食唔停口。兩大塊吉列豬排真係有如塊面咁大,外層十分鬆化,內裡肉質柔軟juicy,伴上大量沙律醬,係我食過咁多吉豬入面最好味既。另外一讚既係奉送的沙律醬一大兜,毫不吝嗇,可怕既係我竟然食晒第一兜沙律醬,要再問佢拎,明明同佢講要「少少沙律醬」,佢再俾一大兜我,真係肥死喇今次。不過肥得有價值,因為真係好好味,本身食到好飽既膠友人都要食,而我明明飽到傻,都唔捨得唔食佢,仲要係咁自我陶醉地說「好好味呀」>v<

另外,跟餐仲有兩杯凍檸茶,夾埋都係$64一人。服務態度良好,另外環境較嘈,人多加上電視聲量大,不過鍾意電視汁撈飯既朋友應該會幾鍾意呢度,哈。

膠友人,下次再同你食好野,快D忘記不快,繼續為大笑而大笑!

大大塊吉列配大大兜沙律醬
再黎近鏡