2021-06-01
想食印度又想食得健康啲,可以試下位於係寶勒巷嘅Calfit。餐廳開業冇耐,裝修幾grand,坐得幾舒服。餐廳主打健康嘅印度菜,例如有沙律、三文治,仲有素食。餐廳仲好窩心咁係menu打明每樣食物嘅卡路里,蛋白質,脂肪等,好適合on diet嘅人士!.🔻Chicken tikka salad (200g)味道:7/10價錢$65一道好fresh嘅沙律。沙律菜好新鮮,仲有我好愛嘅火箭菜!而且印度烤雞嘅味道同啲菜好match!.🔻Chicken Tikka Sandwich味道:7.5/10價錢:$65第一次食用印度烤雞整嘅三文治,今次我地揀左普通嘅麵包,加多十幾蚊就可以有premium bread。店主同我地講佢地嘅麵包係佢地自家制,再配上印度嘅香料,令到呢個三文治味道層次更加豐富~.🔻Chicken Quinoa Biryani with Cucumber Raita味道:8/10價錢:$145一個餐廳好signature 嘅主打菜。外層有一層酥皮上面有啲香料咁。切開酥皮,裏面係香氣撲鼻嘅香料,䔧麥同雞肉。餐廳為咗健康,用左䔧麥代替傳統既白飯,食落去同白飯口感相差不多,而且仲健康左!.🔻A
🔻Chicken tikka salad (200g)
味道:7/10
價錢:$145
🔻Avocado Quinoa Harvest Bowl
味道:7/10
價錢:$95
牛油果,粟米,蘿蔔絲,䔧麥同青瓜嘅一道菜。非常健康,好啱啲on diet嘅人食。牛油果食得出好香,連唔太鐘意食牛油果嘅男朋友都覺得好好食~~