十年都唔去一次青衣城,今次為左睇戲去到咁遠。係青衣城覓食,同男朋友行左一轉,始終對呢間「味之亭網燒食堂」最有興趣,決定一試!😆—選擇唔多,而且真係幾貴下。😵—明太子燒魚餅男朋友一睇到呢個就話好想試下。😬的確幾好食,裡面既明太子味道幾濃,食落去既口感有啲似芝士魚餅。🤔不過30幾蚊3塊,性價比唔夠好呢。—美國和牛小排牛小排肉質好林,肉味唔算好濃郁,肉汁比較多。🤤—美國和牛西冷相比起和牛小排,西冷明顯地肉質韌啲,但肉味濃郁好多。藍妹更鐘意有咀嚼感同肉味濃既牛,所以和牛西冷更岩口味。😁—醬油豚骨湯流心蛋鍋燒讚岐手打烏冬加30蚊可以將飯轉做手打烏冬,同男朋友好想試下,加一個試試。(小插曲:個Menu一個餐本身已經有兩個選擇,飯或者手打烏冬,上面既價錢烏冬已經係貴30蚊。咁我地個concept就係列出黎果個價錢已經係加左30蚊。點餐既時候,個待應提我地烏冬係要加30蚊,我地話知道OK,點知佢轉個圈又返黎話要另外加30蚊,藍妹當堂打個突😲,問佢既意思係咪個餐既價錢再加30,佢話係。藍妹問佢點解原本已經比飯貴左30蚊,仲要加30,佢好似唔明咁😕,我同佢解釋左幾次,問左幾次,佢終於去問經理,最後先con

選擇唔多,而且真係幾貴下。😵

明太子燒魚餅
男朋友一睇到呢個就話好想試下。😬
不過30幾蚊3塊,性價比唔夠好呢。
美國和牛小排
牛小排肉質好林,肉味唔算好濃郁,肉汁比較多。🤤
美國和牛西冷
相比起和牛小排,西冷明顯地肉質韌啲,但肉味濃郁好多。
藍妹更鐘意有咀嚼感同肉味濃既牛,所以和牛西冷更岩口味。😁

醬油豚骨湯流心蛋鍋燒讚岐手打烏冬
(小插曲:個Menu一個餐本身已經有兩個選擇,飯或者手打烏冬,上面既價錢烏冬已經係貴30蚊。咁我地個concept就係列出黎果個價錢已經係加左30蚊。點餐既時候,個待應提我地烏冬係要加30蚊,我地話知道OK,點知佢轉個圈又返黎話要另外加30蚊,藍妹當堂打個突😲,問佢既意思係咪個餐既價錢再加30,佢話係。藍妹問佢點解原本已經比飯貴左30蚊,仲要加30,佢好似唔明咁😕,我同佢解釋左幾次,問左幾次,佢終於去問經理,最後先confirm果個價已經加左30,唔洗再加。😡)

手打烏冬唔算好滑,但好有彈性,口感唔錯。
醬油豚骨湯好夠味,但唔會太咸,我地忍唔住飲左唔少。😂
流心蛋永遠都係咁正,配埋湯食,一流!😍

呢餐其實藍妹好滿意,野食既味道好岩口味,而且好食。
唯一美中不足係佢真係好貴,性價比相對會低啲。😣