2006-04-22
想去食呢間o野.. 不過都知道冇得book 位又要排隊o架喇.. 有2個朋友仔好好咁去早d 拿位.. 佢地去到打比我話原來要人齊先可以入.. 唉.. 我地4個去食.. 有其中一個要ot 一陣唔可以早o黎.. 我匆匆忙忙咁去到..於是我地由4位改做3位就比位我地入喇... 到最後o既朋友仔o黎係拿多張圓chair 冇pan 咁坐係度...其實我對呢個守則真係比較反感.. 好多餐廳都係半數或以上已經比入.. 點解依間一定要齊人呢?! 如果有朋友係唔可以咁早o黎咁點呀?! 到食物喇, 4個人order 左:1) 醉雞: 賣相ok 呀.. 好整齊咁掛成一個山咁.. 但係一打開.. d 雞好肥呀.. 有好多肥膏.. 唔喜!2) 鎮江骨: 呢個好食呀.. 酸酸咪咪.. 好開胃.. d 骨都好林.. 入唒味.. 好食!3) 小籠包: 真係皮夠薄.. 餡夠靚喎... 4) 鍋貼: 又係好食.. 煎到o岩o岩好.. 唔太膿.. 小小油就預左o架喇5) 風沙茄子: o黎到先知原來係蒜片炸茄子.. 好熱氣呀.. 不過又係幾好食o既..6) 清炒津白: 普通啦7) 雪菜咸肉炒年糕: 呢個真係幾好食bor..
到食物喇, 4個人order 左:
3) 小籠包: 真係皮夠薄.. 餡夠靚喎...
6) 清炒津白: 普通啦
7) 雪菜咸肉炒年糕: 呢個真係幾好食bor.. 佢d 年糕軟綿綿.. 好咬口呀.. 加埋雪菜同咸肉又夠味.. 唔會淡.. 又唔會好咸.. 正呀!
8) 豆沙鍋餅: 一般啦..
佢d 食物真係幾好食o既.. 但係服務就真係一般o羅.. 我覺得可能比較少侍應.. 次次叫佢埋o黎佢都好似睇唔到咁急急腳咁就走左..