同朋友一齐嚟咗呢个商场🏬呢间新加坡🇸🇬餐厅🥢🍴开餐🤣$78「娘惹萝卜糕 Nyonya Style Fried Turnip Cake」:材料有 萝卜糕、鸡蛋、蒜茸、叁巴酱,系我喜欢嘅其中一款娘惹菜(Peranakan cuisine or Nyonya cuisine)😋;加 叁巴酱 炒 特别惹味😋$78「马来啰惹沙律 Malaysian Style Rojak」:材料有 沙葛、青瓜、通菜、菠萝、油条😋;Rojak 一般认为源自印尼🇮🇩,当然喺新加坡🇸🇬同马来西亚🇲🇾都非常流行👍,不同地方/不同餐厅 又会用不同用料😋;呢度嘅 Rojak 整体味道甜甜哋,连通菜都甜甜哋,几得意😊$78「怡保芽菜Ipoh Beansprout」:怡保芽菜每一条都肥嘟嘟短短哋胀卜卜,水份好充足,咬起嚟清甜爽口,店长话真系由怡保出产👍;加上 秘制生抽同麻油轻轻炒过,简单好食😋$140「黑松露香煎鲍鱼 Pan Fried Abalone with Black Truffle Sauce」:鲍鱼切成小粒 bite-size,易入口🤩;每一粒鲍鱼都沾咗啲黑松露,仲因为加咗牛油煎🧈,所以好香口,鲍鱼肉质结实、鲜味😋
同朋友一齐嚟咗呢个商场🏬呢间新加坡🇸🇬餐厅🥢🍴开餐🤣

用餐时段