10月26日,兩個人見唔係好肚餓,晚上8點05分 兩人站在 大鴻輝 (前英皇娛樂廣場), 諗左一陣兩個人唔知食乜野, 今日又唔想食米線 壽司西餐等... 突然間醒起, 前面有刀削麵食, 我地經常在荃灣行走的, 見咁多年都沒有幫襯過, 見他在這裡又站得住腳咁多年都仲喺度, 應該唔會好差掛, 叫左~一個拉麵,一個刀削麵(40元一個餸連飲品) 個碗大唔算大碗的 , 一個小籠包(22元有5粒),因為唔太餓各只 叫了一個餸的, 金錢肚和炸菜肉絲~ 味道~ 湯底很淡, 但食得出都係味精的味道, 拉麵普普通通, 不彈牙,好在煮得剛好。刀削麵 就勁差,削得厚, 煮得剛好沒過熟,但口感差,食落好粉口我在中國食的 刀削麵 好食過佢十萬八千倍( 我認同两者的差評, 十萬八千倍呢句說話跟他學的 ) 正宗山西刀削麵~ 可能店主係山西人 掛 要40蚊,食得夠飽佢唔算貴嘅,因為包飲品! d餸~炸菜普通,肉絲唔un但無味嘅,金錢肚~就好刀功,薄薄的片切唔un,幾好味,入味嘅~ 小籠包,是微溫的, 筷子一夾到小籠包的頂部硬到無朋友,仲要皮厚,肉唔滑 正宗皮口肉un諗住這些地方,奶茶咖啡唔會好飲,就叫豆漿啦! 近幾年來吃
10月26日,兩個人見唔係好肚餓,晚上8點05分

唔un,幾好味,入味嘅~
刀削麵及拉麵(自選餸)

小籠包,是微溫的, 筷子一夾到小籠包的頂部
硬到無朋友,仲要皮厚,肉唔滑
正宗皮口肉un

小龍包

諗住這些地方,奶茶咖啡唔會好飲,就叫豆漿啦! 近幾年來吃東西的地方很多用支裝的豆漿, 這裡是用杯裝的, 好難飲好淡, 豆漿不夠凍, 現在這些25.26度的天氣還可以, 如果大熱天時這杯豆漿就更
他淡的程度像支裝豆漿1:0.7加水溝稀,所以甜度都少d

豆漿