2021-07-29
每個月嘅14號都係情人節~ 咁所以我今個月嘅14號都唔例外就約咗男朋友去食好啲🥰佢最鍾意就係食日本嘢所以就索性帶佢去名為「日本野」嘅餐廳度食日本嘢🤣🤣名副其實嘅日本人無論係壽司燒肉炸物熱食拉麵壽喜燒通通都有~啱晒鍾意多元化既我🤤🤤我哋點左半版海膽、石燒牛同埋幾碟壽司~最特別就係石燒霜降牛小排 係會有一個石燒比你自己去燒啲牛肉 首先會有舊豬油膏俾你當油用 再配上自己喜歡的生熟程度 同埋有幾款醬料選擇 個人最喜歡點鹽粒食 感覺最簡單亦不會蓋過牛肉本身的味道⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄而海膽亦都十分新鮮 更配有紫菜給你包着吃 但是個人喜歡直接一口海膽吞進去 很肥美很滿足(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)個人認為喜歡日本食物的朋友千萬不要錯過這間「日本野」因為他包含了大部份的日本料理無論是炸物熱食燒物壽司等等應有盡有 絕對可以滿足我們去日本的慾望~
咁所以我今個月嘅14號都唔例外
就約咗男朋友去食好啲🥰
我哋點左半版海膽、石燒牛同埋幾碟壽司~