2021-09-19
身為荃灣人,好開心呢間Hoi Hoi Pancake House喺荃灣開咗分店😍佢喺名古屋人氣No.1,想試好耐喇🥰👍店舖外係夏威夷風情🌊店內枱凳既選色好和諧,以木系為主,仲有唔少cushion,感覺舒適🧡🥞熔岩Oreo疏乎厘班戟 $128呢個係最新推出既疏乎厘班戟‼️上枱時有塊膠片圍住個pancake,好似盆栽咁,仲有幾粒士多啤梨做襯托,打卡一流👍影完相就可以動手拉起,個過程幾好玩幾過癮😆班戟好鬆軟,好重蛋香味,撈埋Oreo碎同埋Cream一齊食,口感豐富🥰值得一提既係,Cream係用左日本輕盈忌廉,所以食落既感覺唔會太heavy🤩我地兩個人一口氣食晒😌下次要再encore~~~🥤焙茶牛奶 $39🥤牛奶抹茶 $37兩杯漸變色都好靚呀💚🤎焙茶牛奶既茶味比較濃郁,當中既甘香同牛奶既甜味配合適宜☕️牛奶抹茶就相對較甜,有濃濃既奶香,口感順滑🍵🍧彩虹刨冰 $68超吸睛🤩勁IG-able!!都幾大份,可以倒埋煉奶一齊食,味道又幾夾❤️有七種唔同既味道🌈食落似係波子汽水既味道,好清甜,最重要係涼透心,夏天食好清暑😝❤️❤️❤️🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅Overall呢間pancake店果然名不虛傳💕今次個熔岩Or
佢喺名古屋人氣No.1,想試好耐喇🥰👍
店舖外係夏威夷風情🌊
🥞熔岩Oreo疏乎厘班戟 $128
呢個係最新推出既疏乎厘班戟‼️
影完相就可以動手拉起,個過程幾好玩幾過癮😆
🥤焙茶牛奶 $39
🥤牛奶抹茶 $37
兩杯漸變色都好靚呀💚🤎
焙茶牛奶既茶味比較濃郁,當中既甘香同牛奶既甜味配合適宜☕️
牛奶抹茶就相對較甜,有濃濃既奶香,口感順滑🍵
🍧彩虹刨冰 $68
超吸睛🤩勁IG-able!!
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
Overall
呢間pancake店果然名不虛傳💕
今次個熔岩Oreo疏乎厘班戟真係好推介☺️值得一試~