2016-04-01 158 浏览
我第一次写食评,系终于忍唔住要写食评,但唔系赞,系因为太过难食!!!真系好过份!五代同糖初初开业果阵我就帮衬过,当时我记得排成个钟,不过都觉得真系几好食。今日食饱经过山东街果一间,见到好少人所以入去,点左个芝麻糊汤丸,我朋友就红祖雪耳糖水。重点黎啦!个芝麻糊唔系热既,无烟既,只有少少"余温", d汤丸更加唔洗讲,一样都系得微温!而我100%肯定d芝麻糊系用粉冲出黎既!因为当时碗野唔够热,d粉系溶唔晒,变左仲有d好细旧好软身既粒状,系好难食!再讲味道,我唔知佢系落得唔够多粉,定系本身d粉无味,冲出黎既呢碗芝麻糊除左无芝麻味,仲要毫无甜味!汤丸呢,先唔敢讲话太差,因为起码佢个心都仲系甜既,但系汤丸好明显煲左成日,所以外皮系开烂烂地!而我朋友果碗红祖雪耳呢,一样都系完全唔热,但相反佢话系只得甜味,成碗都系糖加水,呢到我唔再详细打啦,大家可以想像。总括而言,极度向大家呼吁唔好再食呢间!价钱又唔系平,仲要唔好食!附上照片一张!
芝麻糊汤丸