2009-02-16
今日補課補到好夜,又唔想番屋企食。誤打誤撞就黎左呢度食,一切都係惡夢既開始。嘩!我一見到個menu就嚇親。一個廿蚊既米線只有炸醬、九菜等既材料。而家食齋麼?譚仔廿蚊都有個。結果我食個滑牛米線要大辣,飲凍奶茶。到上菜既時候,我問個侍應呢個係咩米線,佢無理到我就走左。我個同學同我都係食滑牛米線,但佢食小辣既,點知我食左佢個小辣,而佢食左我個大辣。我食小辣唔緊要,但因為侍應既冷漠態度而出現咁既情況,就係侍應既問題啦。我個同學半碗米線都未食完,就飲左大半杯凍奶茶。我個小辣米線就令我失望非常。滑牛米線一都唔滑,我食落係勁鞋口,又唔多新鮮。而且牛肉剩係得幾舊,而其他既配菜仲多過牛肉既份量。而個米線又唔算大個,味道無乜野既。個湯底就very bad啦,小辣都無乜辣不特止。個湯底既味道又怪怪地,總之就好唔得。早知係咁,就食附近既譚仔米線啦。雖然兩米線加飲品要三十幾蚊,但我覺得係值既。凍奶茶不過不失啦。食過今次,係第一次都好大機會係最後一次。野食又難食,服務又唔好,有咩理由叫我再來呢?又唔係平,廿四蚊先有個,呢個價位有好多選擇。仲有呢度既環境唔多好乾淨,又坐得好迫,唉!
凍奶茶不過不失啦。