2024-07-13
薯仔屋電影餐廳 (柴灣)📍柴灣柴灣道333號永利中心地下J號舖B單位薯仔屋電影餐廳係正Cinema 戲院隔離🎥,夜晚去睇戲食飯非常方便~餐廳環境亦好有電影院氣氛,門口同店內都有夾公仔機🧸,見到有食客都夾到一支公仔! 門口有4隻鸚鵡🦜,室內都有一支白鸚鵡,幾得意店員安排完位置之後就可以睇下食咩,再去櫃位比錢落單,然後就可以等店員送餐,入面有個corner位可以比小朋友玩,場地都好適合搞生日會同聚會🤹♀️。今次就試左🍴晚市套餐 Dinner Set,揀左鐵板黑椒汁肉眼扒配薯菜同香煎挪威三文魚柳配豬扒配薯菜,另外配有跟餐蒜蓉包🍞, 沙律🥗, 同飲品🍹。🥩<鐵板黑椒汁肉眼扒配薯菜>一拎上黎係燒到大概7成熟金香色澤,再以鐵板輕輕煎過同保存溫度,肉眼煎到外酥里嫩,牛肉味濃,配上黑椒汁,同朋友共同分享,非常美味!🐟<香煎挪威三文魚柳配豬扒配薯條>三文魚柳表皮香脆,魚肉入口溫潤滑順,豬扒入口脆香,肉質唔柴,易入口仲有蜜糖香,有D似BBQ 燒出黎既感覺,水準一流,另外仲有粗薯條同蔬菜,份量十足,大推呢個set!🍋 <老薑檸檬蜜>食完個set仲有兩杯跟餐飲品
📍柴灣柴灣道333號永利中心地下J號舖B單位
🥩<鐵板黑椒汁肉眼扒配薯菜>
🐟<香煎挪威三文魚柳配豬扒配薯條>
🍋 <老薑檸檬蜜>
食完個set仲有兩杯跟餐飲品,我地升左級做特飲,個杯好靚好大杯,檸檬薑味都好夠,亦唔會好甜,滋潤又有暖意。
🌼<青檸桂花茶>
另一杯係青檸桂花茶,桂花蜜加上幾片青檸,甜甜酸酸,都非常開胃又潤喉。
除此之外,跟餐送上蒜蓉包及沙律,蒜蓉包非常酥脆,蒜香四溢 ; 沙律清爽,是一份健康的配菜,份量適中,跟餐剛好滿足。
整體而言,薯仔屋電影餐廳不僅環境、食物質素、服務和衛生都非常理想,價格也非常親民,絕對值得再來,也值得推薦給大家。食得又玩得,這裡絕對是一個讓你驚喜的好去處!🎬🍟