2020-05-08 45 浏览
最近疫情冇得飛台灣,喺香港食台灣菜頂住當先都好啦!荃灣廣場有間台式餐廳,座位都幾舒適,分隔得開,非常安心。主打有牛肉麵,亦都有飯。多款飲品選擇,價錢都算適中。我哋就分別揀咗兩個主食,兩款小食同埋兩杯飲品share!燙青菜$22 有啲蒜粒喺上面,加上有啲醬汁,所以食落都幾清新之餘亦都有足夠味道。台灣香腸$32油香十足,甜甜地好吸引味蕾,而且上面有啲蒜片,一齊食簡直非常邪惡!麻辣老鍋麵 粗麵$84 上面嘅材料好豐富,有豬紅,響鈴,丸,肥牛之類嘅食物,最緊要係多牛!如果鍾意食牛一定唔可以錯過~ 粗麵食台灣麵一定要食-特別有口感同彈牙,而且佢嗰個麻辣口味雖然冇得選擇,但係其實只係小辣嘅程度,味道都幾香!川味紅燒三寶牛肉粗麵$82如果鍾意食牛嘅唔同部位就適合選擇呢個,有牛展,牛筋同埋牛肚,比較入味而且質感好林,唔使好用力咬,個湯底都係少少辣,加上有白蘿蔔,蘿蔔令個面豐富好多。我哋share一齊食,超豐富~老媽黑糖珍珠鮮奶茶+$28 仙草茶+$18叫咗粉面之後再叫嘢飲就有優惠,黑糖珍珠奶茶甜味適中,而且啲珍珠甜甜地又有口感,不錯!朋友的仙草茶就係涼粉水的味道~都幾清新

台灣香腸$32

麻辣老鍋麵 粗麵$84

川味紅燒三寶牛肉粗麵$82

我哋share一齊食,超豐富~

老媽黑糖珍珠鮮奶茶+$28
仙草茶+$18