2019-10-18
最近有一間餐廳都幾出名,喺港九各地都有唔少分店,特別係喺啲旺區,不過一般店面都唔係幾大,今次嚟到銅鑼灣呢間,有少少感覺似居酒屋。門口有一個企喺度嘅餐牌,不過最主要都係隔離有一部自助售賣機,可以睇實有咩食同埋做埋俾錢嘅過程。坐低之後發現有好多配料,水或茶可以自助,頭頂都有紙巾可以自取。豚骨湯面$75湯底味道有充足香味而且口味比較淡,唔會太油膩,食落冇咁有罪惡感。兩面仲有木耳等材料,糖心蛋甜味十足,豚肉塊都好滑。蝦味增豚骨湯麵$85朋友叫嘅蝦味增本身我都唔太期望,因為一般拉麵店舖嘅蝦味增湯底都麻麻地,不過呢間都幾清新,加上表面有啲櫻花蝦乾提升口感層次,更有好多粟米提升甜度,整體配搭很不錯。加多四個餃子只係需要加$30口感都幾唔錯,煎咗嗰啲位比較香脆,有充足鹹香及配料十足。龍蝦蟹子沙律配搭紫菜呢個做前菜好唔錯,個調味好正,真心好食,仲可以配搭埋紫菜鹹鹹地,都幾新奇。
豚骨湯面$75
蝦味增豚骨湯麵$85
加多四個餃子只係需要加$30
口感都幾唔錯,煎咗嗰啲位比較香脆,有充足鹹香及配料十足。
龍蝦蟹子沙律配搭紫菜