2020-08-05
而家冇得出去飲茶食中菜其實真係有啲唔習慣,因為以前成日都同屋企人出去食下午茶,甚至乎夜晚出去食中菜一齊傾偈開心一下。自己屋企又唔識煮,比我搵到有一間有六八折優惠,有多款外賣套餐,價錢比較合理,咁就可以外賣自取返屋企,感覺都幾清新!我自己就預先打電話去落單,減免等候時間,去到直接俾錢拎~ 4人SetB$706變$480 價錢的確係抵,外賣自取同堂食相差無幾!一樣正~ 雞絲粉皮個味道都幾香,上面有啲醬,味道有鹹香,而且最緊要係啲粉皮好彈牙。 意大利黑醋骨呢個屋企人都讚不絕口,黑醋好入味,而且肉嘅比例都唔少,口感適中。 京葱爆牛肉呢個就好惹味,牛肉夠香,擺明師傅係炒得好爆。宮保雞丁味道較為香辣,而且雞定完全冇骨,粒粒肉,口感滑。蒜子干貝時蔬裏面嘅菜全部都係最鮮嫩嘅部份,仲好鮮甜添! 雪菜肉絲炒年糕個配搭都幾得意,平時好少咁樣食依種煮法嘅年糕,特別係因為炒左所以個表面都比較強,有口感。腰果露4碗大大碗,裏面有啲好細粒嘅腰果,腰果味道都好香濃,一般好少會食到,鍾意食腰果就唔好錯過!
京葱爆牛肉呢個就好惹味,牛肉夠香,擺明師傅係炒得好爆。
宮保雞丁味道較為香辣,而且雞定完全冇骨,粒粒肉,口感滑。
蒜子干貝時蔬裏面嘅菜全部都係最鮮嫩嘅部份,仲好鮮甜添!