2022-07-22
【燚】食過最親切既鐵板燒,餐廳唔算好大,所以唔會容納好多人,廚師只係招呼幾枱客,多左時間關心客人,仲有傾有講,唔會好尷尬😆因為menu好多選擇,完全唔知揀咩好,所以就叫佢哋幫我地諗,真係廚師發板😂上碟先會知食咩,事前廚師都會問我地有咩唔食,所以完全無伏😋前菜沙律 煙三文魚 飛機菜配柚子油🥗所有野配個柚子油 清清地 幾特別魚子醬 日本漫泉蛋🥚日本蛋本身已經好濃味,唔洗配咩調味,所以配魚子醬小小咸咸地已經好好味😋大頭蝦🦐超新鮮,超好食😋,好大隻,個蝦用蝦膏炒過,個味更加出,肉質勁爽口,而且煮得啱啱好無過熟, 配埋個勁濃嘅大蝦汁,廚師話個汁係一開鋪已經開始煮,所以勁濃,個蝦仲有超多膏,係可以當湯飲😍超好食 好想有碗飯比我撈撈佢😂南非鮑魚配自家製蒜蓉 蝶豆花海鹽🤓鮑魚好新鮮,爽口,亦無過熟,而且大細都合理,可以分三啖放入口,配埋蒜蓉調味好好食意大利黃瓜配黑松露帶子😋依碟野真係令我好驚喜,個黃瓜平平無期,但食落勁多汁好好食,個帶子煎得啱啱好,小小金黃色,口感外脆內爽,個黑松露勁濃勁香,所有野配埋一齊,勁好食😍季節時蔬配東方汁🥒🥦🥕食菜好似好普通咁,但一啲都唔普通可能係食啱季節,啲蔬菜好甜好多汁,
前菜沙律 煙三文魚 飛機菜配柚子油🥗
所有野配個柚子油 清清地 幾特別
魚子醬 日本漫泉蛋🥚
大頭蝦🦐
南非鮑魚配自家製蒜蓉 蝶豆花海鹽🤓
意大利黃瓜配黑松露帶子😋
季節時蔬配東方汁🥒🥦🥕
食菜好似好普通咁,但一啲都唔普通可能係食啱季節,啲蔬菜好甜好多汁,配個東方汁調返出小小個味,好正
黑毛豬配菠蘿汁🐖
真係未食過咁冧嘅豬,超級好食!入口即溶一啲都唔油膩,配埋菠蘿汁,酸酸地勁好食😋
澳洲牛柳配蒜蓉牛油汁/葡萄雪梨汁🐂
個牛嗌左五成熟,表面煎到脆脆地,牛味好香,重口味可以配牛油汁😌
清啲可以配葡萄雪梨汁
酒煮雪梨🍐🍷
酒味唔會好重,淡淡地,好清,作為飯後甜品啱啱好
餐廳唔算大,不過勝在細,廚師可以照顧每個客人嘅需要,野食都用心整,平時經過太和都可以一試😆