(非会员)
2003-08-08 8 浏览
可能今天天氣太熱了,我熱到無胃口到淨係係呢度嗌左個set當lunch,好抵hehe~呢度最特別的唔係食物,而係坐係茶寮食野既feel -- 很悠閒的感覺,吃著茶點,聽聽音樂,坐在街邊望街景,仲有就係大熱天時可以吹吹涼風真係舒服(好彩咁岩有風jek)。老闆娘親切友善的招呼-- 印象最深刻的~~因為好少可在香港碰到這般friendly的人。她先幫我搬好個位等我可以坐得涼爽d,然後又親切的跟我攀談...原來她的廣東話幾流利的!跟住仲拎左本guest book俾我寫,又拎左張卡片介紹我去長洲某間日本鋪去幫襯(但係我無去呀,因為食日本野一定好貴:~),仲有免費refill的靈芝茶~~很喜歡這裡,其實食物雖然唔特別但係唔錯,不過最難得既係間cafe既feel同老闆娘的親切招待,這是我在香港絕少碰到的(應該係未碰過...香港既老闆/侍應應該學下啦),如果有機會再到長洲我一定會再去 。