2002-10-29 17 浏览
見到個招牌, 以為係茶餐廳, 所以次次都過門不入~ 原來格局似白沙道凱旋門o個類好舊o既港式扒房~ <br>星期六晚8 點幾去到, 差唔多滿座~ <br>兩個人order o左個美國燒牛肉($140) 同田螺餐($130)~ <br>佢包有三種選擇: 多士, 餐包, 法國包~ 不過唔夠熱o既.....<br>半打田螺, ok 啦~ 主菜要o左煎龍利柳~ 兩大塊, 幾鮮甜, 肉質幾好, 唔會一切就散~ 不過幾油, 食o左一半就覺膩~ 伴菜係薯茸, 生蕃茄, 同生o既生菜~ 可惜條魚咁油, 否則個餐都幾健康~<br>燒牛肉好大件, 伴菜都有半個焗薯~ 我咁大食都差d 食唔晒~ 但係.......個waiter 無問我牛肉要幾熟, 一o黎到原來係rare (出血o架!!)~ 好彩我食得好生~ 唔食咁生o既真係要講明~~ 肉質唔錯, 好有肉味~ 但係把刀好有問題~ 有咩可能切魚同切牛肉都係依隻刀o架? 切到我手軟~~ >_<<br>見佢menu 甜品有tiramisu 同souffl
<br>星期六晚8 點幾去到, 差唔多滿座~
<br>見佢menu 甜品有tiramisu 同souffle~ 但太飽食唔落~ 門口仲寫有榴槤批, 不過menu 無喎~