同閨蜜卡樂媽好耐冇見,新一年既開始梗係要聚下舊先啦。我地約左去Tiffin茶園嚟個afternoon tea, 貪佢位置方便坐得舒服同埋應卡樂媽要求,有落地玻璃窗俾卡樂B👶🏻眼𥄫𥄫👀✨。而且仲有現場鋼琴🎹演奏,非常悅耳,卡樂B都聽到睇晒舞,場面好可愛🤣。Menu - 我地叫左個二人afternoon set, 美味子叫左杯latte, 而卡樂媽就叫左杯Tangerine Rooibos organic tea。Waiteress姐姐話遠處排晒隊個度仲有個自助法式甜品同雪糕bar可以任食!真係未食先興奮,一定要留肚食雪糕啦😋一上枱已經香味四溢,而且又賣相精緻,好開心啊第一層係plain scone & cranberry scone。有別於一般scone配clotted cream & 士多啤梨jam, Tiffin 就改以peach & rose jam, clotted cream 同lemon curd搭配,好refresh 同香甜,好味喎👍🏻第二層係甜點為主,賣相非常優雅,而且甜度適中,美味子就幾喜歡個pistachio cherry cake,味道好match 🤗第三層就係咸點

一上枱已經香味四溢,而且又賣相精緻,好開心啊

第三層就係咸點 — 除左一個鵝肝Bon Bon 美味子唔食之外,其他都食左嘅都覺得好味而且份量亦恰當。食完巳經好飽啦!不過,我仲留左quota食雪糕🍦😋

去到雪糕bar位置簡直不🉐️了!!!竟然有咁多款味揀!而且好多好有創意既味例如芒果糯米飯味雪糕,鹹蛋肉鬆味雪糕⋯天呀~我樣樣都想食呀😭美味子唔想做大嘥鬼👻點揀好呀?

自助bar仲有自製truffle朱古力, macaroons 、即叫即製法式可麗餅、心太軟梳乎厘同格仔餅任君選擇。卡樂媽排隊等可麗餅既時候廚師哥哥見到卡樂B仲溫馨提示我地建議小朋友食既話就唔好加醬因為落左橙酒,好細心啊!😚今日唔單止同卡樂媽傾得開心,仲食得好🈵️足添!推介👍🏻