好耐无去食好嘢了,今次因为屋企人升职,所以就想食好啲,朋友介绍左系1881的一间餐厅,好有气氛,有种欧洲feel,唔讲以为自己去左欧洲🤭。我哋order左牛肉他他虾片、菠萝带子配苹果木烟肉、鸭肝、澳洲和牛肉眼、龙虾尾、鲈鱼。不过可能呢到系古迹,都有唔少蚁系到行,但对我嚟讲就唔算好介意,始终都明,古迹就系咁,食物无就无问题。一坐低就已经好快有面包比我哋啦🥰,仲有唔同的选择比你,总有一款啱你口味😊,仲要啲包好靓靓,我自己个人钟意有南瓜籽的面包,因为本身钟意食多谷物的包,当然每个人口味都唔同啦。牛肉他他虾片个牛肉他他做得好出色,本身其实未试过食生牛肉,但系佢的牛肉他他真系整得超好食,配埋虾片直情好易入口,唔会有抗拒感,而且佢整得好滑,牛味重又够又但完全无腥味,正😘😘。菠萝带子配苹果木烟肉方面,一上枱已经超吸睛,打卡一流🥰,仲要超级好味,带子唔会话overcook,所以仲有鲜嫩,仲有带一点菠萝汁的香甜,有少少微酸性,就更加开胃🤤,而苹果木烟肉,熏得啱唔好,烟肉上带有苹果木的香气🥰🥰,之后试过有啲餐厅整得唔好,但佢就恰到好处👍🏻。鸭肝、澳洲和牛肉眼、龙虾尾、鲈鱼佢就一次过上碟的,每一道菜都好出色

鸭肝、澳洲和牛肉眼、龙虾尾、鲈鱼佢就一次过上碟的,每一道菜都好出色,鸭肝比系鹅肝更易入口,因为佢无咁油腻,因为佢脂肪更少,层次更复杂。

龙虾尾肉质非常鲜嫩,弹牙,好好味😋。

鲈鱼又系非常出色,鱼处理得唔好会有腥味,同太靭,但餐厅真系整得好好,唔会咁,入口好嫩滑👍🏻。

澳洲和牛肉眼就听左经理的推荐,拣左四成熟,就真系啱啱好,外面脆卜卜,入面就仲好嫩,而且澳洲和牛牛味又够浓❤️,超出色。