以前成日午餐過嚟食set lunch,夜晚偶爾都會同朋友過嚟食和牛,覺得好好味,所以今次好姊妹專登再約出嚟食。食之前姊妹專登打電話問清楚仲有冇做刺身,電話女侍應答有,佢一心諗住叫翻個三色刺身食下,點知嚟到,原來話冇,只係有和牛刺身,本身已經有少少失望,不過唔緊要,一場嚟到,就食下佢個牛拼盤全牛盛盒,侍應建議叫一個貴啲嘅拼盤,話啲牛肉質素會淋身、少啲筋位,所以決定叫個貴啲嘅極上和牛盛盒,另外叫咗一碟極上牛舌。由右邊牛舌開始燒起,特上西冷,然後連續食咗幾樣都覺得好難食,牛舌有種講不出嘅腥臭味,好騷有啲後悔另外俾錢叫一碟成餐飯個心情都有啲影響,只有最尾嗰兩塊極上牛胸肉同肉眼心先叫正常應該有嘅和牛質素食飽之後個侍應先講,呢度有明治雪糕任食,不過都幾大杯,食咗三份二都已經飽左,不過都唔緊要,應該唔會再嚟
和牛拼盤
牛舌有種講不出嘅腥臭味,好騷
有啲後悔另外俾錢叫一碟

2022-06-13