一直都聽到朋友講將軍澳海傍開咗間串燒店 終於抽倒時間去同朋友試吓 咦 有驚喜!!一入到去每一台都有個熱盤用黎放串燒 覺得超級細心 就算慢慢食 啲串燒都仲keep住熱辣辣 而且火候都好猛 食足全程火依然好大 今次叫咗好多串燒 有部份都encore咗2客😹🫶🏻 呢間餐廳嘅串燒大部份都會有辣粉喺面頭 唔食得辣嘅記住走辣!串燒方面想特別推介烤洋芋片、台灣腸、烤豬手、雞翼、香蔥豚肉卷 當中特別想推介烤豬手 呢款係餐廳新menu 上菜嘅時候提供埋手套 可以豪邁咁大啖食超爽!!而且好惹味 外脆內軟嘢飲方面推介草莓乳酪奶昔🍓 呢款嘢飲入邊一粒冰都冇 完全係真材實料 如果唔想飲汽水、啤酒嘅話 呢個絕對係更加好嘅選擇 未到唔會過甜 因為有乳酪 所以味道酸酸地 食完咁多串燒好解膩 同埋都好大杯總括嚟講呢間串燒店好企理 文青裝修 適合同朋友坐低慢慢傾計一度食 環境夠chill 係正嘅!!