2018-08-23 131 浏览
今日去咗食一樣好耐冇食過嘅嘢,就係自助餐。今次就嚟到九龍維景酒店食自助餐,之前已經聽過朋友講話呢度嘅自助餐又平又今日去咗食一樣好耐冇食過嘅嘢,就係自助餐。今次就嚟到九龍維景酒店食自助餐,之前已經聽過朋友講話呢度嘅自助餐CP值極高。我哋今次一行四個人,酒店就送咗四份新鮮嘅海膽俾我哋食,海膽好新鮮,好鮮甜,包住紫菜食更加係張海嘅味道帶咗出嚟。自助餐入邊有好多唔同豐富嘅嘢食,真係好難一一盡錄,當中包括有沙律區,西式甜品區。仲喺門口有一個轉系切新鮮牛肉比客人嘅一個區域,啲牛肉好新鮮,如果鍾意食生三地嘅牛肉嘅朋友就一定要試吓啦,同行一邊有朋友都唔食生牛肉,但佢都完結時,之後就愛上左!以下就係我首先根據沙律揀嘅菜式,全部都好鮮甜,當中我揀咗一啲沙律哈,配搭着蛋忌廉味真係好好食㗎,同埋開胃呀!之後呢啲就係我海鮮紅最鍾意食嘅嘢,當中有唱歌鞋啦,攞,青口,鮮蝦,全部都係非常非常之新鮮!咁我本人就好鍾意食啲日本嘢嘅,好多人都話自助餐嘅日本壽司同埋刺身真係好啦唔好食,我就幫大家事事佢,點知佢啲壽司都係非常之鮮甜,拍得住一啲大型嘅日本壽司店呀。除咗呢啲之外,我都叫咗一啲扒食,同埋我最鍾意食嘅蝴蝶粉,兩個都比非

除咗呢啲之外,我都叫咗一啲扒食,同埋我最鍾意食嘅蝴蝶粉,兩個都比非常之高分,真係好好好好食,所以如果大家去嘅時候記住要搶先排隊呀,因為有好多人都等緊架。

甜品方面,我是晒中式同埋西式,相信大家對MOVENPICK雪糕唔陌生啦,我就試咗最鍾意食嘅士多啤梨味,正。我重視左燕窩燉奶,佢亦都係雙皮奶咁,好鮮甜大家都一定要試吓,同埋佢即叫即蒸㗎。

最後大家都食到飽一飽,我哋就叫咗啲生果食,我就略嫌哈密瓜冇乜哈密瓜味,同埋唔係太新鮮,大菠蘿同埋西瓜大家一定要試吓。