2018-03-30
今日同朋友6點幾在柴灣睇完戲,見到戲院隔離就有一間餐廳叫Small Potato Movieland,中文名叫薯仔屋電影餐廳,裝修有特色,以電影元素為主題,仲有幾部電視播緊電影的預告片,環境寬闊,坐位舒適,一於同友人試下距既晚餐先。我點左晚市套餐F 蜜糖燒豬仔全骨配肉醬鋪天薯條 $108,任何晚市套餐都會奉送蒜蓉包,沙律,咖啡,茶或汽水,凍飲加$2,如果轉其他特飲只需半價。蒜蓉包脆口,有濃郁既蒜蓉味,是日沙律有驚喜,諗唔到睇起身普普通通既通粉沙律,食落竟然好好味,通粉既口感同吞拿魚醬混合玉米很配搭。蜜糖豬仔骨燒得剛剛好,金黃色,睇落去十分有食欲,忍唔住馬上試一啖,豬仔骨可以保持到肉質嫩滑又有肉汁,味道甜而不膩。薯條炸得熱辣辣,配上忌廉同沙律醬,特別既系薯條中淋上肉醬,三個味道融合,口感很豐富。飲品方面,我點左熱bb泡泡鮮奶,只需加$8。奶香細滑,有豐富的泡泡。朋友就點了“焗日式甜咖喱薯仔雞扒意粉”及 水蜜威尼斯(蜜桃) 梳打雪糕特飲。這個日式甜咖喱薯仔雞扒意粉很好吃, 薯仔和雞扒也很夠味,而這杯特飲也非常好喝, 蜜桃梳打配上雪糕,很正呀!!!我會推薦大家嚐嚐。餐廳還設有足球機和兒童遊樂
餐廳還設有足球機和兒童遊樂區供食客同小朋友玩樂。