2019-03-03 455 浏览
一早知太古城開咗間Log-On Cafe,但係一路都未有機會試,今日黎開梗係要試下全港首間嘅Log-on Cafe啦~~佢都開宗明義叫自己做Cafe,所以都估佢係食啲輕食,去到睇到menu有egg benedict,即刻二話不說要order一個,食開egg benedict都知,呢個dish好易有伏,所以再配返個咖喱雞飯做back-up。因為喺cafe,所以係半自助式,叫完野食就會俾個號碼牌,到時就會有人拎啲野食俾你。 好啦,等咗一陣,啲野食就黎到,首先黎嘅係日式溫泉蛋玄米班尼迪配凱撒沙律。可能因為係日式煮法,所以隻蛋係唔會好似平時咁一切開就流晒啲蛋汁出黎,反而啲蛋白一掂就散開晒,見到呢個幾乎熟晒嘅蛋黃,真係有啲失望日式嘅egg benedict唔岩我口味,日式咖喱汁就相對穩陣,果然個咖喱汁就真係OK,但係啲雞件就好似鹽酥雞咁,鹹到飛起簡單一句,下次可以唔駛再黎><

日式溫泉蛋玄米班尼配凱撒沙律

日式咖喱汁配炸雞件

簡單一句,下次可以唔駛再黎><