2013-04-11 286 浏览
3月底係屋企寶貝嘅生日, 於是四出搵好味的鮮果忌廉蛋糕買回家慶祝. 經過LA CREATION見到廚櫃內的蛋糕好精緻, 以前又聽同事話呢間的卷裝蛋糕好食, 所以就買左個$198的1磅蛋糕回家. 外表真係幾靚....不過切開就見到內裡的海綿蛋糕做得唔好, 邊大邊細邊厚邊薄咁, 外層的cream要做到好厚黎遮掩! 蛋糕都算鬆軟....不過食落去無乜味, 美心d蛋糕會好食d! 所謂鮮芒果餡, 完全食唔到芒果! 只有一絲絲橙色野夾在忌廉內! 真係食完都唔知係乜! 睇回menu介紹先知原來o固d係"芒果"! 食完個蛋糕覺得好搵笨, 東海堂的一定比佢好食! 亦覺得好失望! 所以忍唔住要上黎寫食評!

2013-03-28
外卖自取