2018-01-19
今日嚟咗呢間風格可愛又帶點童真嘅cafe 餐廳位於尖沙咀鬧市區 方便就腳入面放咗好多形形色色嘅公仔 有公仔陪住進餐 確實係人生一大樂事餐廳仲有好多emoji公仔牌 比我呢啲咁鍾意影相 呃like嘅人 留倩影見到咁可愛嘅甜品 頓時心情開朗 心大心細揀邊款好呢最後揀咗烏雲軟雪糕 牛奶味$46真係又靚又可愛 靚到有啲唔捨得食再唔食真係會溶㗎啦 先品嚐去上面嘅烏雲棉花糖 食落有驚喜喎一放入口棉花糖迅即溶化 唔會太甜 仲有淡淡嘅薄荷清香拆解完上面嘅棉花糖之後 下面係冰凍嘅牛奶雪糕 雪糕表面放上糖粒 明顯有唔同嘅口感個軟雪糕真係好香牛奶味 而且好滑生蝦刺身$78有十隻咁多 隻隻晶瑩通透 非常彈牙 帶點微凍 係一道非常新鮮嘅前菜旁邊有兩種嘅醬汁 極具泰式風味 酸酸辣辣好開胃餐廳特選拌飯 1號飯$148眼見前面呢碗刺身飯 已經令我流曬口水 上面嘅刺身全部都好有光澤 非常新鮮 尤其係三文魚最為驚喜 三文魚偏肥 淡淡油香 確實令人回味刺身配料包括 三文魚 甜蝦 赤貝 螺肉 章魚 北寄貝餐廳食物全部都好精緻 光是賣相已經佔好高分 今日所點選嘅前菜同主菜 都係生嘅食材 整體新鮮程度滿分 餐廳仲有其他食物選擇
見到咁可愛嘅甜品 頓時心情開朗 心大心細揀邊款好呢
旁邊有兩種嘅醬汁 極具泰式風味 酸酸辣辣好開胃
餐廳特選拌飯 1號飯$148
尤其係三文魚最為驚喜 三文魚偏肥 淡淡油香 確實令人回味
刺身配料包括 三文魚 甜蝦 赤貝 螺肉 章魚 北寄貝
餐廳食物全部都好精緻 光是賣相已經佔好高分 今日所點選嘅前菜同主菜 都係生嘅食材 整體新鮮程度滿分 餐廳仲有其他食物選擇 例如 意粉類,pizza等等 下次有機會再嚟試下先 相信都會非常出色