2024-07-14 299 浏览
平時串燒食得多,真係想試下自己燒串燒玩下;結果係觀塘工廠搵到呢間無限時自助串燒放題店,咁就一定要黎試下自己串燒自己燒!舖頭門口有部夾公仔機,似乎係比大家排隊既時候解悶😆店員好快就帶左入座👍🏻一陣間就已經送上精心擺設既C餐頭盤,有雞泡魚乾、美國SRF牛板腱、封門柳、無激素豬腩肉、扇貝、牛粒。另外店員好貼心為我地介紹左燒爐既用法,重時不時會睇下我地燒得好唔好,超級抵讚👍🏻美國SRF牛板腱✨非常好食既一個部位,每面燒大約1分鐘左右,怕中間韌既可以剪走中間條筋,肉質較淋又不失牛味😋封門柳✨最富肉味既部分,都係每面燒1分鐘左右,剪走中間條筋就可以啖啖肉😋扇貝✨加上自製既蒜蓉燒汁去燒,汁水起泡後反轉扇貝再燒大約1分,超級鮮甜😋雞泡魚乾✨燒既時候灑啲鹽,燒好之後用較剪剪成小條狀,又香又有咬口😋無激素豬腩肉✨每面燒約1分30秒,掃上燒汁,香脆可口😋牛粒✨每面燒大約50秒,最後再燒多30-40秒,掃上燒汁,有咬口又好味😋咁好食既肉肉,居然係任叫!搞到個爐非常忙碌,要一邊燒肉一邊燒串燒😆而且每次加單都好快就送上,服務好好👍🏻自助吧枱有好多款串燒同埋燒肉任君選擇:冬菇、粟米、腸仔、芝士腸、麻吉燒、雞中翼、牛

美國SRF牛板腱✨
封門柳✨
扇貝✨
雞泡魚乾✨
燒既時候灑啲鹽,燒好之後用較剪剪成小條狀,又香又有咬口😋
無激素豬腩肉✨
每面燒約1分30秒,掃上燒汁,香脆可口😋
牛粒✨

自助吧枱有好多款串燒同埋燒肉任君選擇:冬菇、粟米、腸仔、芝士腸、麻吉燒、雞中翼、牛柳粒、牛脷、多春魚等等,重有最令人驚喜既棉花糖!
牛脷推薦揀有白色位既部位,會更加淋!
其他既串燒肉類放係自動串燒機上面,只需要幫佢掃上蜜糖,等幾分鐘就食得!😋又快又方便,又可以體驗燒串燒既樂趣😆

熟食吧枱都有好多食物供應,有薄撐、蝦片,爆谷、等等。不過作為食肉獸就冇乜食到😆
冷盤有小甜薯、海蝦、海螺,好豐富😆

串燒燒肉唔少得醬汁,店家有不少醬汁比客人自製不同味道。蜜糖同埋燒汁、蒜蓉、牛油都一定要有😆

另外亦有即叫即製既小炒,榴連波波同埋扭扭薯條係必食😍

飲品種類都好多,有汽水、紙包飲品同埋茶,甜品係自製既牛奶布甸、蛋糕仔、啫喱😍亦有泡芙、芝麻八爪魚、中華沙律,款式真係多到數唔曬😆
最開心既係重有好甜既大樹菠蘿、西瓜解膩,食完咁多肉真係要食啲水果幫助消化😆

食完水果重有果汁雪條同埋榴槤雪糕😍食多兩杯先滿足😆

整體黎講真係超級抵食,價錢又實惠,而且食物種類多元化又有趣味,食到棒住個肚走😆得閒真係要去食多幾次😆

2024-07-10