2022-07-31
我已經幾年都冇食過燒烤或者串燒,因為通常都會諗到會好熱,同埋會燒到成身好臭。嚟到串Grill先發現依家有d咁方便咁新奇嘅自助燒烤,食完出番嚟完全唔臭!一入到店內,即刻覺得冷氣好充足,絕對唔驚燒到身水身汗。而且座位闊落,環境乾淨,感覺好衛生。開始燒嘢食之前,店員好親切有禮咁介紹燒烤嘅方法,未試過都唔會尷尬唔識整。😂我地一開始就擺滿曬十幾串肉落去燒烤爐,擺咗落去就唔洗理!真係超方便!個爐會自動慢慢咁轉動每一串串燒,可以非常均勻咁燒,唔洗驚會燒焦😂😂食物方面,種類繁多,肉類豬牛羊雞有齊曬,腸仔丸類都有好多款,每樣食齊曬一round都已經好飽好滿足😂 我最鍾意係M6和牛牛柳,牛味香濃,肉汁豐富。同埋魚肉年糕,燒完外面好香脆,入面D年糕好軟糯,外脆內軟☺️另外燒波蘿同雞蛋仔都十分推介。波蘿好甜,多汁,食完可以解膩消滯。雞蛋仔外脆內軟,好食過街邊買😂飲品方面有下火嘅菊花茶、豆漿、汽水等等,好多選擇。醬汁同調味粉都有好多款,我覺得韓式梨汁燒烤醬好好味,甜甜地,同好多肉類都好夾!仲有Haagen Dazs 雪糕食🤤食完真係好好玩,過下燒烤癮之餘,唔洗驚燒到燶曬,真係好新奇嘅體驗🥰