2020-03-10
網上看到諾士佛台附近開了間流水蝦bbq 鋪頭,便與朋友宵夜時段試下。 當日打電話去book 10點, 老板已經好貼心問我幾多人, 擔心吾夠流水蝦供應,真係值得大讚👍🏻到達店鋪時, 老細因應疫情即幫忙量體溫和用熨斗高溫消毒, 令客人放心進餐。一坐在座位上, 待應立即就俾個冰桶我地,將20-30隻蝦倒落魚缸, 啲蝦好生猛, 初初有少少驚它們不停動, 不過夾夾下右幾過癮😂🙈至於菜式, 主打流水蝦新鮮和多膏🦐, 夾的過程好好玩, 我們食完一隻右一隻☺️ 另外,每人各送上1份大元貝, 幾隻花甲和幾片牛肉片,一盤刺身,出面亦有提供關東煮, 蜆,台灣腸熟食, 肉類, 蔬菜類的食物作BBQ, 海鮮都算新鮮, 熟食就正常一般般💁🏻♀️最後 , 臨走前老細仲用熨斗蒸氣幫我地消毒和吸味,服務態度真係一流,如果下次食海鮮BBQ 會再來幫襯!