2023-04-17 458 浏览
个个去晒日本旅行,我同老公就唔去日本同人迫,系香港食日本餐F当去旅行先,去日本一定要食章鱼小丸子 / 大阪烧,所以黎到呢间店叫大阪烧是必须的 >< 怕唔够饱所以叫咗炒面。呢到既大阪烧都有好几款选择,我地就选咗最经典既章鱼大阪烧,呢到既体验可以话系接近满分,佢会俾个预拌料俾你捞好咗之后就可以加油落去煎,可以整咩形状都得,我地就整番最经典既圆形,重头戏黎啦,可以加紫菜、鲣鱼碎、大阪烧汁、蛋黄酱,呢几个配料/酱料可以话缺落好晒酱料之后可以上碟食得了。炒面就叫咗个肉类杂锦炒面,同大阪烧一样都会有guideline 教点烧,我地就落埋蔬菜、肉类同面去炒再加埋紫菜、鲣鱼碎、大阪烧汁、蛋黄酱就食得啦!想体验一下日本美食既一定要黎试试,胜价比高,人均消费大概$100,有得玩又有得食~